Oblačno, dež
  • 2 °C
  • Oblačno, dež
Reported on:
11. December 2017 - 2:00

01 477 96 00

Najpogostejše napake pri ločevanju

 Najpogostejše napake, ki jih uporabniki delate v zvezi z (ne)ločevanjem odpadkov, so:

  1. V zabojnik za embalažo odložite embalažo z vsebino vred (pravilno je, da embalažo pred odlaganjem izpraznite in stisnete).
  2. Papirnate brisačke in robčke odlagate v zabojnik za preostanek odpadkov (pravilno je, da papirnate robčke, brisačke in serviete odložite v zabojnik za biološke odpadke).
  3. Ker je zabojnik za preostanek odpadkov premajhen ali jih je pred stavbo premalo, odpadke v navadnih vrečah odlagate poleg zabojnika (rešitev je, da na Snagi naročite večji oz. dodatni zabojnik. Odlaganje odpadkov poleg zabojnikov je dovoljeno samo v primerih, ko imate izjemoma več odpadkov, in samo v vrečah, označenih s Snaginim logotipom).
  4. Kosovne odpadke po čiščenju garaže, hiše itd. odložite poleg zabojnikov (ne pozabite: kosovne odpadke je treba odpeljati v zbirni center ali naročiti njihov odvoz).
  5. Odpadno kuhinjsko olje ali mast zlijete v straniščno školjko, vanjo odvržete tudi kondome in palčke za čiščenje ušes (pravilno je, da odpadno olje in mast odnesete v bližnji zbirni center, kondome in palčke za čiščenje ušes pa odložite v zabojnik za preostale odpadke. Straniščna školjka in odtok nista zabojnika za odpadke. Z metanjem odpadkov v straniščno školjko povzročamo velike težave v kanalizacijskem sistemu: oviramo pretok, povzročamo zamašitve ter nepravilno delovanje črpališč, poleg tega pa ogrožamo zdravje delavcev, ki skrbijo za nemoteno delovanje sistema, saj morajo odstraniti vse nepravilno odložene odpadke).

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj