Oblačno, dež
  • 2 °C
  • Oblačno, dež
Reported on:
11. December 2017 - 3:00

01 477 96 00

Zbirni centri

Zbirni centri so namenjeni občanom, ki lahko v posebne zabojnike brezplačno oddate več kot dvajset vrst odpadkov (nekatere samo do določene količine). V zbirne centre pripeljite vse tiste odpadke, ki ne spadajo v zabojnike za embalažo, papir, steklo in bio ter preostanek odpadkov. Odpadke v posamezne zabojnike odlagate občani sami, na pomoč pa vam lahko priskočijo tudi delavci oz. oskrbnik zbirnega centra.

Poudarjamo: v zbirnih centrih ne sprejemamo odpadkov, ki nastajajo v gospodarskih dejavnostih (proizvodnja, obrt, kmetijstvo). Podjetja in samostojni podjetniki so, skladno z zakonodajo, dolžni skleniti pogodbo z ustreznim pooblaščenim zbiralcem in predelovalcem odpadkov.

V MOL in primestnih občinah deluje devet zbirnih centrov: zbirni center na Barju in začasni zbirni center na Povšetovi ter začasni zbirni centri na Brezovici, v Vodicah, Medvodah, na Igu, Škofljici, v Velikih Laščah in v Cerkljah na Gorenjskem.

Zbirni center Barje in začasni zbirni center na Povšetovi sta namenjena občanom vseh občin, v katerih Snaga izvaja svoje storitve, zbirni centri v primestnih občinah pa samo prebivalcem posamezne občine.

Količinske omejitve

V enem koledarskem letu lahko gradbene odpadke in izolacijski gradbeni material ter salonitne plošče v Zbirni center Barje pripeljete enkrat, pnevmatike, zeleni odrez, kosovne odpadke in pohištveni les pa dvakrat.

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj